Translate

miercuri, 18 iulie 2012


Tot din categoria „PENTRU CA SE INTAMPLA IN ROMANIA”.
Sistemul nostru de sanatate a intrat in coma!!!. Trebuie resuscitat de urgenta. Trecand peste starea jalnica in care se afla spitalele romaniesti, rudimentare, prost dotate cu aparatura,  personal, se pare ca  ne confruntam si cu o criza a medicamentelor. Dupa recidiva din martie anul acesta, am inceput din nou chimioterapia care consta in 290 mg. de Temodal, medicament foarte scump ca orice alt citostatic. Dupa lupte seculare, am reusit sa fac rost de reteta pt Temodal, dar cand am ajuns la farmacie: SOC! Acest medicament, ca si toate celelalte medicamente nu mai este decontat integral de CAS, ci s-a instituit sitemul de coplata, care la un medicament atat de scump 1 000 – 1500 euro ajunge la1 500 lei pentru o luna.         Pentru intreaga cura de 3 luni suma ajunge lejer la 1000 euro, bani pe care chiar nu avem de unde sa ii luam, fara sa mai luam in calcul ca in septembrie trebuie sa ajungem iar la control si vorba romanului “alti bani alta distractie”. Se para ca in Romania viata costa mai mult decat oriunde in lume. Viata mea atarna de un fir de ata iar Ata asta e extrem de scumpa.NEDREPT, dar cu cine sa te certi?! Daca intrerup acum chimioterapia, toate eforturile pe care le-am facut pana acum sunt in zadar. Se pare ca in Romania gratis este doar moartea, care ni se ofera cu placere de guvernanti, pacientii incasand lovituri peste lovituri. Cica se deconteaza integral doar medicamentul mai ieftin, bineinteles ineficient, mai ales cand urmez de 3 ani de zile tratamentul cu Temodal nu ma poate obliga statul ca eu de la mine putere sa iau un un alt medicament ineficient si netestat, desi s – a dovedit ca mie numai cu Temodal mi-a regresat tumora. Pacientii sunt la mana statului roman, iar statul s-a dovedit a fi calaul bolnavilor. Daca nu se vor lua masuri imediate pentru acordarea de medicamente gratuite pentru bolile cronice vom vorbi cat de curand de un Auschvitz romanesc, care a inceput sa se instaureze de cativa ani in tara noastra. 
 Va urma: 
Actualizare 13 nov. 2012:
Slava Domnului, am luat Temodal-ul gratuit, nu pt ca nu pentru ca s-ar fi retras "ordananta" coplatii, ci pt ca am avut norocul ca o doamna farmacist de la o anumita farnacie din Slobozia sa  faca tot posibilul sa gaseasca un furnizor care sa nu impuna coplata. Ieri am dus reteta la farmaciue pt o noua doza de Temodal, dar avem mari emotii in ceea ce priveste coplata, ne putem astepta la ce e mai rau si nu iti mai ramane decat sa spui un Doanne -ajuta!, daca Statul nu te ajuta.
Cum este posibil, ca unii sa ceara si unii nu?:
 Romania este intr-adevar " tara tuturor posibilitatilor. Vorba celor de la Guess who, Noi in anul 2000,as extrapola eu , noi in anul 2012:
Zi-mi de ce furi ???
Da` cat mai vrei sa furi ?
Nu vezi ca suntem multe guri
Si stim cu totii ce-nseamna sa`nduri
Dar cate cazaturi sa-nduri?"


Acum doi ani a trebuit sa mergem la Bucuresti la o clinica privata sa facem un RMN nepermitandu-ne din lipsa de fonduri sa mai mergen in Turcia. Ni s-a cerut plata solutiei de contrast, desi, ni se spusese  ca RMN-ul respectiv este decontat integral de CAS. Ne-am supus, nestiind ce sa credem si am platit aprox. 300 Ron. Anul viitor pe 32  aug.2011 a trebuit sa merem iarasi la un nou control. Surpriza!, Ni s-au cerut bani pt solutia de contrast. Sunam la CAS, parand in mod evident suspect, si cei de acolo ne-au spus clar ca este o sarlatanie, intrucat lor le intra banii pt RMN-ul meu, de la CAS, dar cum lacomia e mare voiau sa ne traga pe sfoara si sa le mai platim inca o data. Tipicul romanesc din ultimii ani.
Si asa se contureaza "teoria furaciunii "in Romania.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu