Translate

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Radiografia celei de a 6-a operatii

Am asteptat strangerea sumei integrale pentru operatie si tratament.. pana..., pana cand nu s-a mai putut. Vineri, 02, nov. 2013 suportabilitatea ajunsese la capat. Simteam dureri si presiuni crunte pe care nu le mai avusesem din Spitalul Universitar Bucuresti din 2009. I-am spus mamei sa facem comanda de bilete sa mergem in Turcia sa ma stabilizeze intr-un fel, ca altfel nu mai apuc ziua de luni. Si am plecat urgent acolo, fara programare, fara toti banii. Am mizat pe o intelegere din partea lor in ceea ce priveste costurile, dat fiind faptul ca sunt pacienta lor de 5 ani de zile, timp in care am virat in contul lor cu mult peste 100 000 euro. Am gasit intelegere, slava Domnului! Si astfel am putut fi tratata corespunzator. Urgent am facut un RMN, in urma caruia s-a constatat ca am venit prea tarziu iar operatia nu se mai poate efectua in conditii de siguranta, dandu-mi doar 1% sanse de supravietuire. M-am agatat cu dintii de acest 1% si bine am facut. Norocul meu casa spun asa a fost ca
M-au internat urgent, intrucat aveam si piciorul stang, paralizat umflat butuc, si in urma unui dopper venos au descoperit o tromboflefita de toata frumusetea, riscand ca un cheag de sange sa se desprinda si sa plece in sus in corp. Pentru a impiedica o astfel de catastrofa,am fost propusa pentru o operatie de inserare a unei site pe piciorul drept, in vena cava, ce impiedica imprastierea cheagului de sange de la piciorul stang afectat. Trebuia musai efectuata aceasta operatiune deoarece a doua zi, 07.nov. 2013, era planuita operatia cerebrala. Am avut un noroc fantastic in primul rand ca dupa multe dezbateri ale echipei de medici si semnaturile noastre, au acceptat sa mai faca operatia, extrem de didicila si in al doilea rand ca am supravietuit, cu toate semnele vitale intacte.
A fost insa o operatie grea pe care am resimtit-o mai tare decat pe cea din ianuarie 2013 , de secare a chistului lichid, de montare a “sunt-ului” si cranioplastie. Dumnezeu m-a ajutat si Incetul cu incetul am capatat putere, dar nu aveam nadejde ca se va mai intampla asta.. Creierul meu este in continuare un butoi cu pulbere, care sta in orice clipa sa explodeze, intrucat rezultatul biopsiei a fost crunt: Glioblastom Multiforme. Gradul 4, metastaza. Grea a fost operatia, dar mai greu e sa tii in frau o astfel de tumora.

Pe 27. nov. 2013, ne intoarcem pt evaluare, si pentru prescriptia tratamentului de chimioterapie.Radioterapie au refuzat din start sa mai fac pentru ca destule sedinte au fost date in 2009 si dec. 2011, si pentru o noua operatie la piciorul drept, de data asta de scoatere a acelei site, ce nu are voie sa stea in corp decat maxim 40 de zile
Viata mea este numai in mainile Domnului. Sper sa fie eficienta chimioterapia, ca altfel...
Rugaciune multa de atat mai am putere.

Un comentariu:

 1. Cu riscul de a te supăra, aș dori să-ți spun câteva cuvinte care să nu semene cu toate acele încurajări pe care le primești zi de zi.
  Ai suferit în ultimii ani cât pentru 5 vieți și te-ai zbătut ca o leoaică pentru fiecare șansă și clipă de viață.
  Numai că vine un moment în viață în care este timpul să te liniștești și să te pregătești pentru moarte. La unii vine mult mai târziu, la vârsta senectuții, la alții vine mult prea devreme dar implacabil finalul este același.
  Am citit un studiu în care se spunea că majoritatea doctorilor care suferă de boli în fază terminală renunță la operații și chemoterapie tocmai pentru a evita noi și noi suferințe tot mai groaznice.Poate și pentru simplul fapt că au văzut atâtea și atâtea finaluri triste.
  Moștenirea ta genetică nu ți-a dat din păcate nici o șansă reală de supraviețuire. Mă doare inima când văd că o tânără atât de deosebită așa cum ești tu se stinge picătură cu picătură de suflet. Toți cei care admirăm lupta ta ne dorim să fii tu aceea ființă dintr-un miliard care să realizeze imposibilul.
  Eu personal, dacă voi avea ghinionul să sufăr de o boală în stagiu terminal nu am de gând să port un asemenea război atât de inegal cu moartea. Voi lua morfină pentru calmarea durerilor și cam atât.
  Să fie șansa de partea ta!!!

  RăspundețiȘtergere