Translate

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Previziuni funebre …
Pe principiul, „un elefant se legana pe o panza de paianjan...” si pentru ca nu se rupeea mai venit un elefant”
Reiterez:
O operatie s-a faurit, , si pentru ca inca n-am murit ,inca una s-a mai faurit
2 operatii,
3 operatii,
4 operatii
5 operatii???
Se preconizeaza si a 5 –a operatie. Nu e batut in cuie inca dar luni o sa aflu sigur.
Dupa toata tevatura pe care am avut-o cu RMN-ul facut acum pe 3 dec. la Constanta, cand mi l-au comparat cu unul anterior ce nu prezenta recidiva si ne-au anuntat ca tumora s-a dublat speriindu-ne groaznic, l-am trimis spre citire si celor din Turcia de la Anadolu pentru a ma diagnostica, avand incredere maxima in ei, vadit dovedita in altimii 4 ani.
Am trimis RMN-ul saptamana trecuta si spre surprinderea mea raspunsul intarzia sa apara, ceea ce lor nu le sta in fire sa fie atat de lenti in citirea lui. Mi-a starnit un semn de intrebare si o oarece teama, care din pacate s-a dovedit a fi intemeiata. “Ceva este putred in Danemarca”. Cei trei neurochirurgi de la clinica sunt foarte nedumeriti in ceea ce priveste rezultatul din cate am inteles de la unul din translatorii care se ocupa de mine si m-a sunat sa imi comunice ipotezele medicilor.
Mi-a spus ca asteapta si parerea medicului meu oncolog.
Mi-am dt seama repede cam despre ce este vorba si am intrebat, daca se gandesc neurochirurgii la o eventual operatie, cea de-a 5-a, asa ca un fapt divers.
Mi-a fost confirmata temerea: Medicii ar vrea sa opereze si vor confirmarea oncologului ca nu va disparea tumora complet numai prin chimioterapie. Radioterapeutul a confirmat ca radioterapia nu mai este posibila pentru a treia oara.
Am dedus dupa telefonul de astazi, ca cei din tara au avut dreptate si ca tumora chiar este atat de mare.
Cum o sa scap de ea numai Dumnezeu stie.
S-a nascut de cum am aflat de aceasta ipoteza, intrebarea:
In eventualitatea operatiei de unde facem noi rost de atatea zeci de mii de euro?
Sunt disperata. Aproape ca nu ma gandesc atat de mult daca am vreo sansa sa mai scap si din operatia asta, cat ma gandesc daca o sa ajung pt efectuarea ei acolo.
Nelinistea si spaima mea sunt intemeiate de faptul ca noi nu ne-am permis nici sa ajungem la un banal control, acum in decembrie, un control ce se ridica la aprox. 3000 euro, daramite o operatie de cel putin 20 000  euro.
Refuz sa cred k dupa ce am trecut prin atatea, dupa ce am sfidat moartea de atatea ori, sa ma sting din imposibilitatea de a efectua aceasta interventie chirurgicala.
Cum sa mori tocmai acum?
Refuz sa cred ca o sa mor la doar 25 de ani, pe care sper sa apuc sa-i mai implinesc in aprilie.
Ar fi cea mai cinica moarte posibila, una care sa te ia dupa ce ai stat 4 ani in coma. Da intr-adevar in acesti 4 ani, ticsiti de chimioterapie, neputinta data de trupul paralizat, au fost ca o coma indusa fara vointa mea.
Cred k neacceptarea conditie de pacient si dorinta arzatoare de a devein cel putin atat cum eram inainte m-au tinut in viata si m-au ajutat sa progresez putin cate putin.
Acum sunt pusa in fata unei situatii ce pare fara iesire:
Cum imi voi plati cautiunea sa ma eliberez din lagarul mortii??
E o cautiune mult prea mare, care nu tine cont de pensia mea de handicap de 200 lei.
E o lupta inegala
Cum ar fi sa se lupte Stefan cel Mare, Calare pe cal, cu  armata din SUA, sau Japonia din zilele noastrecu tunuri, mitraliere, bombe atomice.
Ce strategie trebuie sa adopt pentru a castiga razboiul?
Pana acum am castigat 4 lupte. Nu este putin , dar simt ca in cea de a 5-a, sunt pe cale sa capitulez.
Ma simt asediata din toate partile si
Nu vreau sa capitulez!!!!, Desi nu mai am munitie, dar
Vreau sa traiesc e putin spus. Sunt mai degraba disperata sa traiesc. Cand am aflat prima data de tumora,   in acceptiunea mea cancerul fiind incurabil,am acceptat cu o seninatate aproape meschina, ajungand sa fac haz de faptul ca voi muri, dar acum dupa ce am luptat atat nu vreau. S-au schimbat datele problemei.
Imi e frica sa ma gandesc in perspectiva.
Viitorul prin natura definitiei este incert, dar la mine viitorul are alte valente.
Imi e frica sa ma gandesc la ce se va intampla cu mine, cum de regula obisnuieste omul sa faca previziuni, cand eu nu stiu daca mai apuc Pastele. Tumora cerebral nu iarta si este extrem de violenta. Am trait cu tumor ape creier, dupa cum au apreciat medicii vreo 10 ani, fara nicio problema, dar cand s-a declansat prima duprere de cap, evolutia a fost fulminanta. In doua saptamani ajunsesem din om neom: migrene insuportabile, varsaturi, lesinuri. Blitzkrieg-ul declansat, m-a daramat..
Azi sunt, maine pot cu usurinta sa nu mai fiu. Nu vreau sa imi inchipui cum o sa fie luni daca ma cheama urgent pt operatie. Doamne –ajuta! e tot ce pot spune.
Donatiile se pot face la BRD in urmatoarele conturi
 


Cont BRD
RON: RO43BRDE230SV25479242300
EUR: RO39BRDE230SV25479322300
USD: RO35BRDE230SV25479402300
·     Aron Alexandra – Daniela , BRD filiala Slobozia

2 comentarii:

  1. DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE, PACEA SI HARUL DOMNULUI SA FIE IN SUFLETUL , IN INIMA TA SI IN CASA FAMILIEI TALE~ DOAMNE AJUTA!!! cu RESPET: IONUT DAVID FLOREA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta! Nu se poate pune butonul de donatii aici pe blog?
    Se doneaza foarte usor prin paypal!Incercati sa faceti si lucrul asta!

    RăspundețiȘtergere